Hoe vind je jouw tweelingziel of zielsverwant?

Als je aan mensen vraagt wat ze echt belangrijk vinden in het leven wordt liefde en vriendschap gegarandeerd als één van de eerste dingen genoemd. Veel mensen zijn hun hele leven lang op zoek naar die ene persoon waar ze een bijzondere band mee hebben, ook wel hun soulmate of zielsverwant genoemd. Hele boeken worden er volgeschreven over het mysterie van de zielsverwant en talloze films, van ‘Only You’ tot aan ‘Brokeback Mountain’, gaan over het vinden en behouden van die persoon die de ultieme match is voor jou. Maar hoe werkt dat eigenlijk, zo’n zielsverwant? En hoe vind je die persoon die jou compleet zou kunnen maken? In dit artikel bespreken we alles over tweelingzielen en zielsverwanten.

Wat is een zielsverwant?

Je hebt de term zielsverwant of soulmate vast wel eens gehoord, maar weet je eigenlijk al wat de term inhoudt en wat een zielsverwant echt is? Veel mensen gebruiken de term zielsverwant erg losjes. Ze duiden er iemand mee aan waarmee het heel erg goed klikt. Of ze zijn tot over hun oren verliefd op iemand en ervan overtuigd dat die persoon in kwestie voor hun bestemd is. Een zielsverwant is echter zoveel meer dan alleen een goede vriend of de ideale partner.

Met de term zielsverwant of soulmate bedoelen we een persoon waarmee we een diepe emotionele band ervaren. Het kan om liefde gaan, maar dit is niet noodzakelijk. De relatie met een vriend of familielid kan namelijk ook worden ervaren als een zielsverwantschap. Een zielsverwant overstijgt geaardheid, seksualiteit, gender en leeftijd. Volgens Mark en Elizabeth Clare Prophet, auteurs van diverse spirituele boeken en religieus leiders, is een soulmate vooral een potentiële spirituele broeder of zuster. Er zijn zeker mogelijkheden tot een romantische of seksuele relatie met een zielsverwant, maar fundamenteel zijn soulmates tot elkaar aangetrokken omdat ze door tijd en ruimte elkaar begeleiding in hun levensmissie. Een persoon kan meer dan één zielsverwant hebben en hoe de relatie wordt vormgegeven is helemaal de eigen keuze.

Wat is een tweelingziel?

Een tweelingziel, in het Engels ook wel ‘twin flame’ genoemd, is de meest krachtige vorm van zielsverwantschap. In het geval van een tweelingziel is er sprake van één ziel die is opgesplitst en in twee verschillende lichamen is beland. Als je het hebt over zielsverwanten die samen één vormen, is de tweelingziel de ultieme vorm van zielsverwantschap. Meestal zijn relaties tussen tweelingzielen van romantische aard, maar een platonische relatie is ook zeker mogelijk. In tegenstelling tot zielsverwanten, waar je er zeker meer dan één van kunt hebben in het leven, is er slechts één tweelingziel voor je weggelegd.

Het idee van tweelingzielen dateert al uit de tijd van de oude Grieken. De Griekse filosoof Plato schreef in ‘Symposium’ al over het concept tweelingzielen. Hij haalt in de tekst de Griekse dichter Aristophanes aan die stelde dat alle mensen ooit één geheel vormden met hun andere helft. Een mens bestond uit één hoofd met twee gezichten, vier armen, vier benen en twee genitaliën. Een volledig mens was half vrouwelijk en half mannelijk en een bijzonder krachtige entiteit. Uit angst en jaloezie besloot de god Zeus om de mens op te splitsen. Hierdoor ontstonden twee helften van één geheel die hun hele leven lang zochten naar hun tweelingziel. Alhoewel het concept tweelingzielen als eerste door Plato werd beschreven, is het idee allesbehalve beperkt tot de Griekse traditie. In veel verschillende religieuze en spirituele tradities is het concept tweelingziel erg belangrijk voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer je een enorme verbintenis voelt met een ander persoon dan is er de mogelijkheid dat jij jouw tweelingziel hebt ontmoet. Tweelingzielen hebben het verlangen van eenwording en vullen elkaar volledig aan. Je hebt weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen en je hebt het idee dat je elkaar al jaren kent.

Dit is erg uniek en kan heel intens zijn. Dankzij de sterke aantrekkingskracht groei je naar elkaar toe tot een hechte onverbreekbare relatie. Een tweelingziel refereert naar twee zielen die uit één gesplitste ziel voortkomen. Naast dat het erg zeldzaam is dat jij jouw tweelingziel hebt ontmoet, kan het zo zijn dat twee personen wel een aantrekkingskracht naar elkaar hebben maar onvoldoende openstaan voor de connectie. Persoonlijke en spirituele groei geeft je een beter bewustzijn en openheid dat kan leiden naar het vinden van jouw tweelingziel.

Hoe herken je jouw tweelingziel?

Als jij nog niet voldoende open staat voor een verbinding kan het zijn dat je angst hebt voor je gevoelens en emoties. Tijdens een bewustwordingsproces raak je in staat om jouw tweelingziel te gaan herkennen. Je merkt dat jullie dezelfde gedachten voeren en op hetzelfde spirituele niveau zitten. Het is niet zeker of jouw tweelingziel al klaar is om ook de liefde of connectie toe te laten wanneer er nog iets essentieels geheeld moet worden.

Het geleidelijke proces wordt gevormd door liefde omdat een tweelingziel zich meestal incompleet voelt en (on)bewust op zoek gaat naar de aanvulling. De relatie tussen tweelingzielen is niet altijd even gemakkelijk en gaat gepaard met onenigheden.

In dit proces ontstaan veel vragen over de situatie. Een periode van afstoten en aantrekken kan jouw leven op z’n kop zetten waardoor het logisch is dat jij jouw situatie eens tegen het licht wilt houden. Een TopConsulent kan jou door dit proces leiden en je bewustzijn vergroten zodat je goed met deze botsingen kunt omgaan. Er zijn verschillende fases en signalen die een TopConsulent voor jou kan herkennen waardoor je beter met de situatie om kunt gaan. Heb je behoefte aan een luisterend oor en een goed advies, praat er dan eens over.

Hoe vind je jouw tweelingziel of zielsverwant?

Veel mensen zijn op zoek naar hun zielsverwant. Ze verlangen naar de ultieme liefde of kameraadschap dat gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde. Maar hoe vind je jouw zielsverwant in deze tijd en op deze plaats? Er wonen ruim 7,5 miljard mensen op aarde. De kansen lijken erg klein om in één levensloop jouw zielsverwant te vinden.

Om jouw zielsverwant op deze wereld te vinden kun je vertrouwen op energetische verbindingen. Tussen verschillende mensen, maar ook tussen mensen en dieren of mensen en dingen, is sprake van een energetische verbinding. Tussen tweelingzielen is deze energetische verbinding, begrijpelijkerwijze, heel sterk. Auteur Denise Linn beschrijft deze verbinding tussen tweelingzielen als een energetisch koord.

Het energetische koord tussen ‘twin flames’ ontwikkelt zich als één hoofdkoord dat van hart tot hart loopt. Dit koord is niet beperkt tot een bepaalde tijd of plaats: het is door alle levens heen verbonden en is niet te verbreken. De band is zo sterk en al zo ontwikkeld dat deze oneindig te noemen is. Hierdoor zijn tweelingzielen altijd, op de één of andere manier, met elkaar verbonden. Het hoofdkoord is zeker niet de enige verbinding tussen de twee personen. Ook de chakra’s zijn tussen deze twee mensen met elkaar verbonden en beide personen hebben een sterke energetische binding met de aarde. Mede door deze unieke energetische verbindingen wordt het voor tweelingzielen mogelijk om elkaar toch te ontmoeten.

Jouw tweelingziel herkennen

Denk je jouw zielsverwant of tweelingziel te hebben gevonden? Aan de hand van deze kenmerken kun je jouw tweelingziel herkennen.

Herkenning

Al vanaf de allereerste kennismaking is er een intense connectie tussen jullie. Ook al hebben jullie elkaar net ontmoet, het voelt alsof jullie elkaar al jaren kennen. Je ervaart een gevoel van verbinding en herkenning en een aantrekkingskracht die je nog niet eerder hebt ervaren.

Veel gemeenschappelijkheden

Tweelingszielen zijn twee helften van dezelfde ziel. Dit betekent dat er tussen jullie twee opvallend veel overeenkomsten zijn. Delen jullie veel hobby’s, interesses, ervaringen en waarden? Dan is de kans groot dat jullie tweelingzielen zijn. Voor zielsverwanten zijn deze overeenkomstigheden niet per definitie nodig. Soms is een zielsverwant ook iemand die op jouw pad komt om andere redenen dan gemeenschappelijkheden.

Grote emotionele connectie

Tussen tweelingzielen is een grote emotionele connectie die snel tot stand komt en vaak levenslang duurt. De relatie, vriendschappelijk of romantisch, lijkt voor buitenstaanders vaak in een sneltreinvaart te gaan. De relatie wordt snel intens en ontwikkelt zich sneller dan andere relaties doen. Samen op vakantie, samenwonen, trouwen, dagenlang bij elkaar zijn: het kan allemaal al snel gebeuren, juist omdat jullie het gevoel hebben dat jullie elkaar al zo goed en zo lang kennen.

Aantrekkingskracht

Het is niet verwonderlijk dat veel mensen zo’n magische werking toeschrijven aan zielsverwanten. De aantrekkingskracht tussen twee zielsverwanten, en vooral tweelingzielen, is heel bijzonder. De twee personen trekken, of ze het willen of niet, naar elkaar toe in de meest lastig omstandigheden.

Een moeilijke relatie

Een romantische of vriendschappelijke relatie met jouw tweelingziel is nooit makkelijk. Omdat jullie zo op elkaar lijken, kan het ontzettend botsen. Jouw tweelingziel is als een spiegel voor jezelf: je wordt geconfronteerd met al jouw goede én slechte eigenschappen en dat kan best voor frictie en frustratie zorgen.

De tweelingziel als spiegel

Een relatie met een tweelingziel is ontzettend rijk en vervullend, maar is ook een uitdaging. Het idee van zielsverwantschap is erg geromantiseerd in onze tijd. We geloven dat tegenpolen elkaar aantrekken. Eén persoon is niet compleet; we hebben iemand anders nodig om onze tekortkomingen aan te vullen. Samen zullen we dan pas compleet zijn. In een bepaald opzicht is dit ook zo. Als je de theorie van tweelingzielen van Plato gelooft, zijn mensen ook slechts de helft van één geheel. Het is echter niet zo dat de twee helften elkaar aanvullen qua eigenschappen en waarden. De tweelingzielen zijn juist heel overeenkomstig qua eigenschappen. Hierdoor spiegelen ze elkaar continu en dat kan best moeilijk zijn. Het is alsof iemand je continu een spiegel voorhoudt en je confronteert met jouw meest onaantrekkelijke eigenschappen. Daar zit je niet altijd op te wachten.

De spiegelende functie van de tweelingziel is echter niet alleen confronterend. Het biedt ook ontzettend veel ruimte en mogelijkheden tot persoonlijke groei. Na het ontmoeten van jouw tweelingziel krijg je meer mogelijkheden en kracht om te groeien dan ooit eerder. Jouw tweelingziel is niet de aanvulling die je nodig hebt om compleet te zijn, maar leert jou juist om een geheel te zijn met jezelf. Door de spiegeling van al jouw eigenschappen, positief en negatief, krijg je meer feedback dan ooit over je eigen gedragingen en opvattingen. Zo kun je effectief aan het werk gaan aan jezelf en vooral aan de eigenschappen die je wellicht minder leuk vindt. Dit biedt enorm veel ruimte tot groei en ontwikkeling. Dit proces kun je samen doorlopen, maar het kan ook een individueel pad zijn.

De stadia van een tweelingziel relatie

Een relatie met een tweelingziel is tumultueus. Er is een enorm sterke aantrekkingskracht, maar tegelijkertijd is er ook veel herkenning en confrontatie. Om deze sterke en soms ongrijpbare relatie te begrijpen, onderscheidt psychotherapeut Babita Spinelli diverse stadia in een tweelingziel relatie. Niet alle koppels doorlopen al deze stadia, maar het zijn veelvoorkomende fases in een relatie tussen tweelingzielen.

Verlangen

Voordat je jouw tweelingziel hebt ontmoet is er een sterk verlangen. Vaak weet je niet precies waar of naar wie je verlangt, maar je weet dat er iemand daarbuiten is die bestemd is voor jou. Dit kan zorgen voor onrust, maar biedt ook mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding.

Ontmoeting

Wanneer je jouw tweelingziel ontmoet, is er direct een gevoel van thuiskomen. Het is alsof je elkaar herkent, ook al heb je, in dit leven, elkaar nog nooit ontmoet. Jullie voelen je sterk tot elkaar aangetrokken, zowel fysiek als spiritueel, en het gevoel overheerst dat jullie nooit meer zonder elkaar willen zijn.

Wittebroodsweken

Aan het begin van de relatie met een tweelingziel is alles fantastisch. Het voelt alsof je elkaar al een leven lang kent en je bent het liefst elke vrije minuut bij elkaar. De relatie is al vanaf het prille begin ontzettend belangrijk, spannend en intens.

Uitdagingen

Zoals al eerder is uitgelegd is een relatie met een tweelingziel niet altijd even makkelijk. Zodra de wittebroodsweken voorbij zijn, dienen de eerste uitdagingen zich gegarandeerd aan. Zoals Spinelli het uitlegt zijn deze uitdagingen het direct gevolg van het schaduwwerk dat jij als individu nog te doen hebt. Vooral jouw donkere kanten, de minder mooie kanten die je liever niet ziet en accepteert, zullen in de relatie worden gespiegeld en uitvergroot. Alhoewel dit voor een lastige periode in de relatie kan zorgen, biedt het ook veel ruimte en mogelijkheden voor groei aan voor beide personen.

Testfase

Wanneer je elkaar beter leert kennen en je meer met je eigen schaduwkanten wordt geconfronteerd, zal de relatie onder druk komen te staan. Hechtingsproblemen, vertrouwenskwesties en de eigen onzekerheden kunnen de partners parten gaan spelen.

Separatie

Tijdens deze lastig periode in de relatie kan het voorkomen dat één van de personen of beide partners afstand nemen. De relatie kan zelfs worden verbroken. In tweelingzielenrelaties is er heel vaak sprake van een (tijdelijke) separatie. Dit is een logisch gevolg van de dynamiek van de relatie: je wordt tot elkaar aangetrokken, maar door de confronterende aard en de diepe connectie van de relatie kan ook afstand worden gecreëerd.

Overgave

Het aantrekken en afstoten in de relatie tussen de tweelingzielen kan jarenlang aanhouden. In deze periode werken beide personen vaak aan hun eigen tekortkomingen, onzekerheden en donkere kanten. Het is een zware periode, maar het biedt ook veel ruimte en mogelijkheden tot groei en uiteindelijk de kans om weer nader tot elkaar te komen.

Thuiskomst

Wanneer beide personen hun eigen angsten en tekortkomingen hebben overwonnen en de andere persoon accepteren voor wie hij of zij is, is er een stevige fundering gecreëerd voor een betekenisvolle langdurige relatie.

Profielfoto van Leontine 63
Aanwezig
Box: 527

Ervaren Medium helderziend, bijna dood erv. tweelingzielen, atlantis, contact met overledenen, rituelen. Wicca, vragen over (zwarte) magie,

Profielfoto van Shakira 35
Aanwezig
Box: 503

Krachtig Heldervoelend, Energetisch, Spiritueel, Cultureel, Dromen, Financieel, Inzien Liefde, Werk & Advies, Doel & Oplossingsgericht (Also English)

Profielfoto van Angel Liek 28
Aanwezig
Box: 536

Sterk heldervoelend en helderwetend - Spiritueel coach - NLP Master - Tarot kaartlegster - Specialist in zielsliefde

Aanwezig
Box: 986

• Paniek- en angstaanvallen • Stress • Liefde & relaties • Verwijderen van negativiteit / zwarte magie • Intuïtie • Coaching • Healing • Burn-out •

Profielfoto van Mirjam 32
Aanwezig
Box: 389

"Wie goed doet, goed ontmoet!" Medium. Visioenen, Helderziend, wetend, voelend. Wet van aantrekking. Ik werk vanuit liefde! Jij bent waardevol.

Profielfoto van Dinah 43
Aanwezig
Box: 508

Bekend Medium werkt met Gids, Helderziend en wetend Kaartlegster, Ziet hoe de ander naar u staat en acties, Soulmates, Kaarsmagie+Manifestatie, Heks.

Profielfoto van Albert 20
Aanwezig
Box: 496

Coach,magnetiseur, kristalmeester, helderziend. Gespecialiseerd in liefde/relaties, zielsconnecties, werk, financiën en energetische blokkades.

Profielfoto van Bone Reader & Paragnoste Morgana 32
Aanwezig
Box: 799

32 jaar ervaring in toekomstvoorspellingen ,relatie/energetisch therapeut,goed in tijd,goed in vragen beantwoorden, altijd eerlijk antwoord.

Profielfoto van Alison 18
Aanwezig
Box: 569

Sterk in het lezen van mensen, multiculturele problematiek, relaties, werk, stress, burn-out, angst, rouw, depressie, empowerment. Ned,Eng,Duits

Profielfoto van Alexandra § Numbers and Stars 31
Aanwezig
Box: 820

Relatie expert 11:11 Sterk empatisch, Intuïtief, Heldervoelend, Helderwetend, Tweelingziel, Tijdbepaling, Familiezaken, BlindSpotReading &Healing <3