Alles over het Sterrenbeeld SteenbokSteenbokken zijn erg interessante mensen met vaak een enorme gedrevenheid en intelligentie. Mensen met dit sterrenbeeld zitten vaak vol met energie en ambitie. Mensen met dit sterrenbeeld laten zich niet zomaar afleiden en zijn bewust van het pad dat ze wensen te belopen. Over het algemeen ontwikkelen Steenbokken goede sociale en communicatieve vaardigheden. De reden hiervoor is dat ze vrij snel begrijpen hoe bepaalde zaken in elkaar steken. Het zijn vaak mensen met een extraverte persoonlijkheid wat natuurlijk ook helpt om de communicatieve vaardigheden te trainen. Vaak ontwikkelen mensen met dit sterrenbeeld een enorme wilskracht en intellect omdat ze weten wat hun doelen in het leven zijn. Ze houden van levensplanning maar ook van korte termijn planning. Hun medemens kan hier niet altijd evenveel van genieten.

Als een Steenbok niet goed in zijn of haar vel zit dan kan dit resulteren in stemmingswisselingen. Het is een karakter eigenschap om de situatie onder controle te hebben. Ja, een Steenbok is meestal een control-freak. Als de situatie niet onder controle is dan ontstaat er snel een negatieve sfeer. Net als bij Weegschalen kan het bij Steenbokken ook lang duren voordat ze een beslissing durven te nemen. Ze zijn over het algemeen een beetje wantrouwend waardoor ze zaken sneller in twijfel nemen. Dit is niet zo zeer een negatief karakter eigenschap omdat dit meestal leidt tot de juiste beslissing. Steenbokken laten zich niet zo snel in de maling nemen.

Het zit ook in de aard van een Steenbok om dingen af te maken. Ze laten niet graag dingen liggen en pakken door. Steenbokken steken graag de handen uit de mouwen als het moet en zijn ook zeer perfectionistisch. Sommige mensen vinden Steenbokken een beetje saai. Het zijn vaak niet mensen die heel losbandig zijn en zich direct open stellen. Hun humor kan af toe lastig te begrijpen zijn. Ze kunnen hun ware aard echt laten zien wanneer ze op hun gemak zijn met vrienden en vriendinnen. Dan komt het feestbeest los en durven ze zich van hun gekke kant te laten zien.

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok zijn daadwerkelijk geïnteresseerd in mensen waar ze iets van kunnen leren. Dit leergierige karakter komt voort uit de drang dat ze zichzelf willen blijven ontwikkelen. Steenbokken weten vaak wel ongeveer wat hun doelen zijn in het leven waardoor ze een realistische verwachting kunnen schetsen. Mensen met dit sterrenbeeld zijn niet zo huiverig voor hele fantasierijke personen die dromerig en onrealistisch zijn. Ze veranderen het onderwerp van gesprek liever naar de echte zin van het leven en hoe je persoonlijk geluk en welzijn bereikt. Mensen met dit sterrenbeeld zoeken dit ook in de liefde. Er zijn echt raakvlakken nodig die voor de stabiliteit zorgen waar Steenbokken naar op zoek zijn.

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok kijken vaak eventjes de kat uit de boom. Ze hebben een goed ontwikkeld gevoel voor bewustzijn en intuïtie maar ze trekken niet direct hun conclusies. Pas als ze iets zeker weten dan gaan ze over tot actie. In vriendschappen en relaties zijn Steenbokken vaak loyaal.

Goede eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

 • Dienstbaar
 • Productief
 • Pragmatisch
 • Efficiënt
 • Zakelijk
 • Vindingrijk
 • Gehoorzaam
 • Meegaand
 • Barmhartig
 • Duldzaam
 • Intelligent
 • Begaafd
 • Redelijk

Slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

 • Afkeurend
 • Bekritiserend
 • Hebzuchtig
 • Krenterig
 • Eigenmachtig
 • Overheersend
 • Hard en Meedogenloos
 • Bazig
 • Aarzelend
 • Afzijdig
 • Voorzichtig
 • Behoedzaam

Datum sterrenbeeld Steenbok

Je bent een Steenbok als sterrenbeeld wanneer je geboren bent tussen 23 december t/m 20 januari. Ben je jarig op één van de onderstaande data?

23 december, 24 december, 25 december, 26 december, 27 december, 28 december, 29 december, 30 december of 31 december of 1 januari, 2 januari, 3 januari, 4 januari, 5 januari, 6 januari, 7 januari, 8 januari, 9 januari, 10 januari, 11 januari, 12 januari, 13 januari, 14 januari, 15 januari, 16 januari, 17 januari, 18 januari of 19 januari, 20 januari.

Sterrenbeeld Steenbok samengevat

 • Datum geboren: 23 december t/m 20 januari
 • Engelse benaming: Capricorn
 • Element: Aarde
 • Symbool: ♑

Positieve eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok hebben heel veel discipline. Dit is natuurlijk een positieve eigenschap omdat ze de kracht hebben om dingen af te maken. Dit is vaak handig op de werkvloer. Steenbokken zijn duidelijk en recht door zee. Ze zijn ook praktisch ingesteld en weten hun visie goed te verwoorden. Vaak bezitten Steenbokken dankzij hun persoonlijkheid een goed ontwikkelde intelligentie. Mensen met dit sterrenbeeld zijn ook over het algemeen loyaal en trouw aan vrienden en liefdespartner. Je kunt een serieuze houding verwachten wanneer dit nodig is. Steenbokken hebben ook de vaardigheden om veel geduld te hebben. Je kunt altijd je verhaal kwijt en een Steenbok zal je zijn of haar eigen visie en inzichten verschaffen.

Negatieve eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

De negatieve eigenschappen van mensen met het sterrenbeeld Steenbok zijn toch al snel dat ze eenzaam kunnen zijn. Het zit namelijk in het karakter om soms eigenaardig en afwachtend te zijn. Ze komen ook pas echt los wanneer de situatie vertrouwd is. Dit kan wat afwachtend en gereserveerd overkomen bij anderen. Snel vrienden of vriendinnen maken zit er meestal niet echt in voor mensen met dit sterrenbeeld. Daarnaast zijn Steenbokken ook vaak niet gul omdat ze zo gereserveerd zijn. De serieuze houding valt niet bij iedereen in de smaak. Steenbokken zijn echt control-freaks. Voor de medemens kan dit knap lastig zijn. Het humeur van een Steenbok is hierdoor namelijk niet altijd even goed. Mensen met het sterrenbeeld Steenbok hebben meestal niet zoveel behoefte aan nieuwe avonturen. Sterrenbeelden die dat wel hebben zullen Steenbokken maar saai vinden.

Een Steenbok in de liefde

Steenbokken hebben de karaktereigenschap om een beetje afwachtend te zijn. Dit is ook het geval in de liefde. Deze terughoudendheid zorgt ervoor dat een relatie niet zo snel op gang komt. Steenbokken laten zichzelf niet zo snel zien en zijn op het gebied van liefde een beetje saai en eigenzinnig. Het is moeilijk om een Steenbok goed in te schatten en er moet veel gebeuren tot hij of zij de ware aard laat zien. Diep van binnen is het tegenovergestelde eigenlijk waar. Wanneer een Steenbok de perfecte match heeft gevonden dan is de relatie hevig en waarschijnlijk voor altijd. Er is veel wederzijds vertrouwen nodig voordat een Steenbok ergens voor gaat, daarna laten ze niet meer los. Als het even moeilijk gaat in de liefde dan zijn Steenbokken niet de mensen die de handdoek in de ring gooien. Graag vechten ze voor hun relatie om deze in goede harmonie te houden.

Mensen met dit sterrenbeeld willen weten wat hen te wachten staat. Ook zijn ze liever alleen dan met iemand die in hun ogen niet de ware is. Ze zijn over het algemeen best kieskeurig. De beste omschrijving is eigenlijk dat Steenbokken doelgericht maar voorzichtig zijn. De lat ligt hoog en ze kijken het liefst de kat uit de boom. Mensen met het sterrenbeeld Steenbok houden niet van verrassingen, ook niet in de liefde. Ze houden het liever simpel zonder risico. Steenbokken zijn niet bang om hun gevoelige kant te laten zien aan hun geliefden. Sterker nog, ze hebben de behoefte om hun emoties zo nu en dan te uiten. Niet alle sterrenbeelden maken kans om voor een Steenbok de ware te zijn. Er zijn namelijk genoeg sterrenbeelden met het ongeduldige en nuchtere karakter die geen behoefte hebben aan gevoelig gedoe. Als mensen met het sterrenbeeld Steenbok iets doen, dan doen ze het goed. Dat geldt ook zo voor de liefdesrelatie. Het komt zelden voor dat iemand met dit sterrenbeeld in de liefde de kantjes ervan af loopt.

Steenbok - De perfecte match

Stieren en Maagden hebben de beste kans om een perfecte match te zijn voor mensen met het sterrenbeeld Steenbok. De reden hiervoor is dat deze sterrenbeelden allemaal het karakter eigenschap hebben om stabiliteit en zekerheid te zoeken. Ook vinden zowel Stieren als Maagden de planningsvaardigheden van de Steenbok niet vervelend. Ze beschikken ook over de behoefte om dingen duidelijk in kaart te brengen. Er zijn ook raakvlakken op het gebied van ambitie en wilskracht. Deze sterrenbeelden hebben in gemeen om de handen uit de mouwen te steken en dingen tot in perfectie af te maken.

Sterrenbeeld Steenbok en seksualiteit

Seksualiteit is voor Steenbokken een serieuze aangelegenheid. Romantiek is belangrijk en het moet echt menens zijn. Over het algemeen duiken Steenbokken niet zo snel met mensen het bed in. Er moet een goede vertrouwensrelatie zijn. Een Steenbok laat zich niet zo snel kwetsen. Omdat een Steenbok over het algemeen zo’n trouwe partner is wil hij of zij en gebaat is bij loyaliteit zal hij of zij altijd zijn best doen om het de partner te pleasen. Mensen met het sterrenbeeld Steenbok zoeken naar die intense connectie, dan komt de Steenbok echt los.

Sterrenbeeld Steenbok als ex

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok zijn enorm gebaat bij stabiliteit en vertrouwen in hun leven. Dit vertrouwen moet blijven bestaan. Als de relatie verbroken is dan vinden Steenbokken dit over het algemeen lastig maar zijn in staat om realistisch en hard te zijn. Mensen met dit sterrenbeeld hebben de behoefte om hun zaakjes op orde te hebben en als ze de planning moeten aanpassen dan het liefst zo snel mogelijk. Is jouw ex een Steenbok, dan zal het vast je ex blijven als je niet meer in het levensplan van de persoon past. Het toekomstbeeld is voor iemand met het sterrenbeeld Steenbok erg belangrijk en vinden een hereniging vaak zonde van hun tijd.

Daten met een Steenbok

Als je een date hebt met iemand met het sterrenbeeld Steenbok dan kun je niet meteen spektakel verwachten. Omdat Steenbokken over het algemeen wat terughoudend en afwachtend zijn zullen ze bij een date waarschijnlijk verlegen overkomen. Toch schuilt er vaak veel intelligentie en plezier achter deze verlegen houding. Een Steenbok praat liever eerst over jou en om de boel af te tasten. Als een Steenbok je vertrouwt dan gaat het boekje open en kan de gezelligheid beginnen. Steenbokken hebben wel veel behoefte aan liefde en genegenheid. Daardoor kun je bij een date echt wel verwachten dat het geen tijdsverspilling zal zijn. Mensen met het sterrenbeeld Steenbok zullen zeker geen types zijn voor een blind-date. Klikt het niet dan zul je dit vrij snel merken. Goed georganiseerde feestjes met een luxe en formele sfeer vallen vaak bij Steenbokken in de smaak. Een rommelige date die lekker spontaan is, dat valt vaak tegen. Een gala werkt vaak beter, uiteraard als alles goed geregeld is. De date hoeft geen verrassing te zijn, als een Steenbok niet weet wat er gaat gebeuren zal hij of zij zich waarschijnlijk ongemakkelijk voelen.

Sterrenbeeld Steenbok Zakelijk

Mensen met het sterrenbeeld Steenbok hebben eindeloos veel geduld. Daarom zijn ze goed in functies waar ze veel werk moeten verzetten. De meest kenmerkende eigenschap van mensen met dit sterrenbeeld is de behoefte om alles onder controle te hebben. Steenbokken hebben het meeste talent voor planning en organisatie. Je zult ze daarom veel zien als manager of leidinggevende. Omdat Steenbokken ook een beetje de kat uit de boom zal kijken kun je op zakelijk vlak verwachten dat ze vaak de juiste beslissingen nemen. Ze houden van details, daardoor kunnen ze vaak goed rekenen. Het is gewoonlijk voor mensen met het sterrenbeeld Steenbok om goede lange termijn visies te ontwikkelen. Op de werkvloer komt dit zeker van pas waardoor er vaak een progressieve lijn in de carrière zit. Het kan een Steenbok aan spontaniteit en socialiteit ontbreken om de juiste positie te bereiken.

Kinderen met het sterrenbeeld Steenbok

Kinderen met het sterrenbeeld Steenbok hebben uitdagingen nodig. Ze ontwikkelen namelijk op jonge leeftijd al het gevoel voor ambitie. Vaak weten ze wat ze willen en zullen dingen doen om die te bereiken. Als je kinderen met dit sterrenbeeld de juiste handvatten geeft om zichzelf aan op te trekken dan ontwikkelen zich vaak erg snel. Ze zijn leergierig en hebben veel geduld. Hierdoor ontwikkelen ze een goed verstand en willen ze ook op vroege leeftijd serieus genomen worden. Ze houden wel van orde en regelmaat. Steenbokken zijn vaak echte control-freaks. Heftige discussies komen ook vaak voor omdat Steenbokken vaak overtuigd zijn van hun gelijk. Huishoudelijke taken zijn voor kinderen met dit sterrenbeeld een goede bezigheid. Ze vinden het niet erg om hun handen uit hun mouwen te steken en hebben vaak voldoende geduld.

Een Steenbok en vriendschap

Zowel in de liefde als in vriendschappen zijn Steenbokken erg gebaat bij stabiliteit. Mensen met dit sterrenbeeld waarderen lange vriendschappen en blijven ook loyaal. Steenbokken zijn echt prettige vrienden of vriendinnen waar je je verhaal aan kwijt kunt. Vriendschap is voor hen belangrijk en verwachten dat ook van jou. Waar een Steenbok van schrikt is wanneer je hem of haar in de maling neemt. In dat geval kun je het maar beter snel goed maken voordat de vriendschap eindigt. Mensen met dit sterrenbeeld zijn over het algemeen echt gebaat bij de standvastigheid van de relatie en willen daar ook veel voor doen. Steenbokken verwachten wel dat je jouw afspraken na komt en dat je op tijd komt wanneer je afspreekt. Een Steenbok is een fijne vriend of vriendin met de intentie om een langdurige vriendschap te onderhouden.

Meer sterrenbeelden

Profielfoto van Christina 50
Aanwezig
Box: 859

Ik geef je een toekomstvoorspelling voor de komende 6 maanden! Paragnost - Toekomstvoorspelling - Helderziend - Heldervoelend

Profielfoto van Mandy 66
Aanwezig
Box: 726

Sterk heldervoelend, -wetend, -horend en -ziend. Lichtwerker. ASS, kinderen, narcisme, zielsconnectie, liefde/relatie, coaching, automatisch schrift.

Profielfoto van Ingrid Isabella 127
Aanwezig
Box: 258

Ervaren Kaartlegster- Paragnoste - Russian Gypsy Tarot - Lenormand- Engelen- Gidsen- Fotoreading- Cursussen

Profielfoto van Leontine 61
Aanwezig
Box: 527

Ervaren Medium helderziend, bijna dood erv. tweelingzielen, atlantis, contact met overledenen, rituelen. Wicca, vragen over (zwarte) magie,

Profielfoto van Yvette 12
Aanwezig
Box: 935

Helderwetend-en voelend, sterke intuitie, liefde/relatie en werk-gerelateerd. Huisdieren (geen vermissingen). Daarbij leg ik de lenormandkaarten.

Profielfoto van Cherry Flower 12
Aanwezig
Box: 233

Wat gaat er in FEBUARI gebeuren ?Ervaren medium| Innerlijk kind | tweelingzielen | liefdesrelaties | life coach |STERK helder-voelend horend ziend

Profielfoto van Pim 20
Aanwezig
Box: 986

• Paniek- stress & angstaanvallen verwijderen • Liefde & relaties • Negativiteit, zwarte magie & boze ogen blokkeren • Kaartlegging • Healings •

Profielfoto van Faroek 16
Aanwezig
Box: 698

Beschikbaar voor al uw vragen over het nieuwe jaar! Transformatie | Coach | Healer

Profielfoto van Mayra 58
Aanwezig
Box: 691

Allround medium. Sterk in tijdsbepalingen. Tweelingzielen. Vriendschap(plus). Zielsverwanten. Droomuitleg. Intuïtie coaching.

Profielfoto van Merlijn 21
Aanwezig
Box: 804

Ervaren medium - Liefde/relatie - Toekomst - Fotoreading - Energetisch reinigen - Coaching - Hulp bij ontwaken - Zakelijk - Parallelle realiteiten.