De betekenis van Tarotkaart De Hogepriesteres

De Hogepriesteres kenmerkt zich door haar verborgen wijsheid en haar hoge mate van bewustzijn. Ook gaat deze tarotkaart gepaard met conflicten. Verder staat last van twijfels en onduidelijkheid bij deze tarotkaart centraal. In de moderne tarotkaarten draagt de hogepriesteres een blauw kleed waar haar handen op haar schoot rusten. Ook haar kroon heeft wel degelijk een duidelijke betekenis. Het symbool van de vrouwelijke triade. De wassende maan, de volle maan en de afnemende maan. De zwarte en witte zuil met de letters “B” en “J” refereren naar de mystieke tempel van Salomo. De vruchten op de achtergrond kenmerken de vruchtbaarheid. Het water op de achtergrond refereert naar geneeskracht.

Interpretatie

Het contrast tussen zwart en wit duidt op duisternis en licht, dualiteit en conflicten. Je kunt De Hogepriesteres interpreteren als fijngevoelig maar met een enorme onbewuste kracht. Handelen uit intuïtie is de oplossing voor het twijfelende karakter. Zijn er conflicten op jouw pad die vergeving nodig hebben? Ook daar staat De Hogepriesteres voor. Evenals begrip, geduld en consideratie.

Als vrouwelijke tegenhanger van De Magiër staat De Hogepriesteres symbool voor dualiteit en verdeeldheid in jezelf. Het water op de achtergrond is een verwijzing naar de grondstof van het leven en universum. De wijsheid van De Hogepriesteres vertelt dat geen mens minder is dan een ander. Dit is dan ook de belangrijkste boodschap van deze tarotkaart.

Liefde

De Hogepriesteres staat symbool voor intimiteit en genegenheid. Geduld en vergeving versterken de liefde tussen jou en je partner. Wanneer je geen partner hebt wijst deze tarotkaart je op het geduld en open zijn voor een eventuele ontmoeting met jouw zielsverwant. Daar waar de vruchten staan voor vruchtbaarheid kan dit een mooie diepe wens vervullen.

Ben je benieuwd wat de Tarotkaarten jou te vertellen hebben? Laat dan eens een tarotlegging doen.

Profielfoto van Raymond 42
Aanwezig
Box: 882

Heldervoelend, helderwetend sterke intuïtie, tweelingzielen, liefde en relatie en meer, luisterend oor

Profielfoto van Angel Liek 28
Aanwezig
Box: 536

Sterk heldervoelend en helderwetend - Spiritueel coach - NLP Master - Tarot kaartlegster - Specialist in zielsliefde

Aanwezig
Box: 986

• Paniek- en angstaanvallen • Stress • Liefde & relaties • Verwijderen van negativiteit / zwarte magie • Intuïtie • Coaching • Healing • Burn-out •

Profielfoto van Mirjam 32
Aanwezig
Box: 389

"Wie goed doet, goed ontmoet!" Medium. Visioenen, Helderziend, wetend, voelend. Wet van aantrekking. Ik werk vanuit liefde! Jij bent waardevol.

Profielfoto van Alisha 24
Aanwezig
Box: 955

Helderziend, Heldervoelend, Spiritueel Coach. Gidsen, Kaarten, Verleden, Heden, Toekomst, Relatie.

Profielfoto van Albert 20
Aanwezig
Box: 496

Coach,magnetiseur, kristalmeester, helderziend. Gespecialiseerd in liefde/relaties, zielsconnecties, werk, financiën en energetische blokkades.

Profielfoto van Shereen 28
Aanwezig
Box: 918

Heldervoelend, helderziend - helderhorende medium/paragnost!

Profielfoto van Bone Reader & Paragnoste Morgana 32
Aanwezig
Box: 799

32 jaar ervaring in toekomstvoorspellingen ,relatie/energetisch therapeut,goed in tijd,goed in vragen beantwoorden, altijd eerlijk antwoord.

Profielfoto van Alison 18
Aanwezig
Box: 569

Sterk in het lezen van mensen, multiculturele problematiek, relaties, werk, stress, burn-out, angst, rouw, depressie, empowerment. Ned,Eng,Duits

Profielfoto van Alexandra § Numbers and Stars 31
Aanwezig
Box: 820

Relatie expert 11:11 Sterk empatisch, Intuïtief, Heldervoelend, Helderwetend, Tweelingziel, Tijdbepaling, Familiezaken, BlindSpotReading &Healing <3