De betekenis van Tarotkaart De Hogepriesteres

De Hogepriesteres kenmerkt zich door haar verborgen wijsheid en haar hoge mate van bewustzijn. Ook gaat deze tarotkaart gepaard met conflicten. Verder staat last van twijfels en onduidelijkheid bij deze tarotkaart centraal. In de moderne tarotkaarten draagt de hogepriesteres een blauw kleed waar haar handen op haar schoot rusten. Ook haar kroon heeft wel degelijk een duidelijke betekenis. Het symbool van de vrouwelijke triade. De wassende maan, de volle maan en de afnemende maan. De zwarte en witte zuil met de letters “B” en “J” refereren naar de mystieke tempel van Salomo. De vruchten op de achtergrond kenmerken de vruchtbaarheid. Het water op de achtergrond refereert naar geneeskracht.

Interpretatie

Het contrast tussen zwart en wit duidt op duisternis en licht, dualiteit en conflicten. Je kunt De Hogepriesteres interpreteren als fijngevoelig maar met een enorme onbewuste kracht. Handelen uit intuïtie is de oplossing voor het twijfelende karakter. Zijn er conflicten op jouw pad die vergeving nodig hebben? Ook daar staat De Hogepriesteres voor. Evenals begrip, geduld en consideratie.

Als vrouwelijke tegenhanger van De Magiër staat De Hogepriesteres symbool voor dualiteit en verdeeldheid in jezelf. Het water op de achtergrond is een verwijzing naar de grondstof van het leven en universum. De wijsheid van De Hogepriesteres vertelt dat geen mens minder is dan een ander. Dit is dan ook de belangrijkste boodschap van deze tarotkaart.

Liefde

De Hogepriesteres staat symbool voor intimiteit en genegenheid. Geduld en vergeving versterken de liefde tussen jou en je partner. Wanneer je geen partner hebt wijst deze tarotkaart je op het geduld en open zijn voor een eventuele ontmoeting met jouw zielsverwant. Daar waar de vruchten staan voor vruchtbaarheid kan dit een mooie diepe wens vervullen.

Ben je benieuwd wat de Tarotkaarten jou te vertellen hebben? Laat dan eens een tarotlegging doen.

Profielfoto van Brigitte 40
Aanwezig
Box: 929

Specialiteit; liefde en relaties #zien #horen #voelen

Profielfoto van Shakira 39
Aanwezig
Box: 503

Krachtig Heldervoelend, Energetisch, Spiritueel, Cultureel, Dromen, Financieel, Inzien Liefde, Werk & Advies, Doel & Oplossingsgericht (Also English)

Profielfoto van Mandy 77
Aanwezig
Box: 726

Sterk heldervoelend, -wetend, -horend en -ziend. Lichtwerker. ASS, kinderen, narcisme, zielsconnectie, liefde/relatie, coaching, automatisch schrift.

Profielfoto van Jane 64
Aanwezig
Box: 424

Cosmic channel, zeer betrouwbaar, sterk heldervoelend, -ziend, -wetend. Zielsconnecties, Liefde,Werk, Spiritualiteit, Tijdlijnen. Oplossingsgericht

Profielfoto van Leontine 68
Aanwezig
Box: 527

Ervaren Medium helderziend, bijna dood erv. tweelingzielen, atlantis, contact met overledenen, rituelen. Witte magie, vragen over magie,huis reinigen

Profielfoto van Kamila 92
Aanwezig
Box: 811

Hoogsensitief? moeilijke relatie of scheiding? Heb je een zielsliefde? weet je niet goed wat je wilt? Vragen over werk, kinderen? Ik kan je helpen!

Profielfoto van Pim 18
Aanwezig
Box: 986

• Paniek- stress & angstaanvallen verwijderen • Liefde & relaties • Negativiteit, zwarte magie & boze ogen blokkeren • Kaartlegging • Healings •

Profielfoto van Merlijn 27
Aanwezig
Box: 804

Ervaren medium - Liefde/relatie - Toekomst - Fotoreading - Energetisch reinigen - Coaching - Hulp bij ontwaken - Zakelijk - Parallelle realiteiten.

Profielfoto van Niset 37
Aanwezig
Box: 856

Direct een antwoord, Toekomst invoelen Relaties, Liefde, Werk, Relatiecoach, Healing op afstand. Via text Lenormand Jaarlegging 2023

Profielfoto van Mayra 56
Aanwezig
Box: 691

Allround medium. Sterk in tijdsbepalingen. Tweelingzielen. Vriendschap(plus). Zielsverwanten. Droomuitleg. Intuïtie coaching.